Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

...ο Αϊ Βασίλης ήταν μπαμπάς!!!


"Εγώ το κατάλαβα", μας ανακοίνωσες μετά την σχολική σας χριστουγεννιάτικη γιορτή στον παιδικό σταθμό, "...ο Αϊ Βασίλης ήταν ... μπαμπάς"!!!

Για την παιδική σας γιορτή, την καλύτερη (με διαφορά) παράσταση που έχω δει ποτέ στην ζωή μου, θα σου γράψω σε επόμενο γράμμα μου. Τώρα θα ήθελα να μιλήσουμε λίγο για την θεϊκή σου δήλωση μετά την γιορτή.

Αλλά, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Εγώ με τον Αϊ Βασίλη, για κάποιο λόγο, δεν είχα ιδιαίτερες σχέσεις από μικρός. Δεν ξέρω γιατί, έχω όμως την αίσθηση ότι ποτέ δεν πρέπει να πίστεψα στον Αϊ Βασίλη. Υποψιάζομαι ότι γι' αυτό φταίει ο θείος σας ο Κώστας: όντας μεγαλύτερος και ακόμη πιο κυνικός και ορθολογιστής (από παιδί ακόμη) από τον μπαμπά, φρόντισε να βάλει από νωρίς στην θέση του τον μπαμπά σας: φαντάζομαι ότι θα μου είπε κάτι του στυλ "Αϊ Βασίλης δεν υπάρχει, ο μπαμπάς και η μαμά μας παίρνουν τα δώρα, σκάσε και μην ζητάς τίποτα, δεν έχουμε λεφτά" (το τελευταίο είναι το αντίστροφο του Γ. Παπανδρέου - κλασικός ο θείος σας ο Κώστας!). Το σίγουρο είναι ότι δεν μου έλεγε τίποτα ο κύριος με τα κόκκινα.
Ποτέ δεν με ενόχλησε αυτή η βεβαιότητά μου για την ανυπαρξία του Αϊ Βασίλη, τουλάχιστον δεν θυμάμαι να έχω κανένα πρόβλημα. Δεν ξέρω και δεν θυμάμαι βέβαια αν ήμουν σπασικλάκι και έλεγα στα άλλα παιδιά στο σχολείο ή την γειτονιά την "αλήθεια", αλλά σίγουρα δεν είχα κανένα πρόβλημα να ξέρω ότι το δώρο μας (συνήθως κοινό με του θείου Κώστα) μας το είχαν αγοράσει οι γονείς μας κοπιάζοντας (έτσι έχει και μεγαλύτερη αξία). Έχω επίσης την εντύπωση ότι δεν είχαμε τότε πολλά-πολλά δώρα (ακόμη θυμάμαι το πειρατικό καράβι των playmobil για το οποίο παρακαλούσαμε γονατιστοί!!!), τουλάχιστον όχι κάθε Χριστούγεννα (είπαμε, "λεφτά δεν υπήρχαν"), αλλά δεν θυμάμαι και να με πείραζε. Αν δεν έχεις μάθεις να παίρνεις, δεν υπάρχει πρόβλημα αν δεν πάρεις και μία και δύο (και τρεις...) χρονιές δώρο. Αν σφίζεις από αγάπη και ζεστασιά...
Αυτά τα χωρίς πολύ σημασία για το παρελθόν του μπαμπά.

Πρέπει να σας πω λοιπόν ότι αναρωτήθηκα πολλές φορές (όπως πολλοί γονείς φαντάζομαι) για το εάν πρέπει να μάθετε την αλήθεια για τον Αϊ Βασίλη από μικρά ή όταν μεγαλώσετε, αφού ζήσετε λίγο την μαγεία. Δεν είμαι σίγουρος ότι έχω αποφασίσει μέχρι την στιγμή που σας γράφω τί θα σας πούμε, η δε μαμάκα μάλλον θέλει να "παίξουμε" λίγο με την μαγική εικόνα.

Στο μεταξύ όμως, ο παιδικός σου σταθμός Σοφουλίτσα μας πρόλαβε και μας ζήτησε (εάν θέλαμε έλεγε το σημείωμα) να αγοράσουμε ένα μικρό δωράκι μέχρι 15 €, να το πηγαίναμε μυστικά από τα παιδιά μας στον σταθμό (με το ονοματάκι σας επάνω), ώστε, μετά την γιορτή σας, να σας το δώσει ο Αϊ Βασίλης. Ωραία ιδέα είπαμε, άντε να μη σε ξενερώσω είπα εγώ, πήγα και το αγόρασα κιόλας!

Η κόρη του ορθολογιστή Καρπουζοκέφαλου όμως τον έβγαλε ασπροπρόσωπο (και τρελά περήφανο για την νοημοσύνη της): ο Αϊ Βασίλης ήταν απάτη σου λέει, φέρανε έναν μπαμπά αντί για ... τον αληθινό!
- Γιατί Σοφουλίτσα λες ότι ήταν μπαμπάς ο Αϊ Βασίλης; (ρωτάμε εμείς δήθεν ανήξεροι).
- Είχε τρίχες στα χέρια του, όπως ο μπαμπάς (προφανώς μαύρες εννοούσες!)!!!
 Τί Αϊ  Βασίλης είναι αυτός σου λέει, αν έχει μαύρες τρίχες στα χέρια; Απατεωνιά!

Δεν έχω λόγια, λέρωσα πάνα πάλι!! 


Το έχει πει και ο Φοίβος! Κορυφαίοι στίχοι.




Υ.Γ.: Φυσικά, όλα τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι δεν πιστεύεις στον Αϊ Βασίλη (μη χάσουμε και τα δώρα), απλώς αποκάλυψες την απάτη!! Βολικόόόό...

5 σχόλια:

  1. Δεν ξεγελιούνται πλέον με τίποτα και καλά κάνουν.
    Να τα χαίρεσαι και να σου δίνουν συγκίνηση χαράς.

    Χρόνια Πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χαχαχα! Φοβερή παρατηρητικότητα όμως ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Thalassenia:
    Πράγματι, έτσι είναι. Μακάρι να μην αποχαυνωθούν μεγαλώνοντας και τα κοροϊδεύουν άλλοι και για πιο σοβαρά θέματα...
    Καλές γιορτές σου εύχομαι.

    Gimo:
    καλώς ήρθες στην γειτονιά. Νομίζω ότι όσο μεγαλώνουν, τόσο πιο ηλίθιος νιώθω εγώ...
    Οι καλοί φίλοι προσπαθούν να με δικαιολογήσουν λέγοντας κάτι περί άλλων δεδομένων τότε και τώρα, αλλά...
    Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν ξέρω αν ο Άι Βασίλης ήταν μπαμπάς... αλλά αυτό που σίγουρα ξέρω είναι ότι βρίσκομαι στο σπίτι ενός τρυφερού μπαμπάκα και ας έχει μαύρες τρίχες (δεν ξέρω και κανένα που δεν έχει!)χαχα!
    Καλώς σε βρήκα!
    Χρόνια πολλά γεμάτα υγεία, χαρά, χαμόγελα και Αγάπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άιναφετς:
    Καλώς όρισες.
    Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, χρόνια πολλά και στην δική σου οικογένεια (την οποία παρακολουθώ "αθόρυβα" πολλά χρόνια τώρα!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή