Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

θριξ


     Μας έσφιξες τις τελευταίες εβδομάδες κουκλίτσα μου. Η μαμάκα ειδικά...
       Ξαφνικά, από το πουθενά, άρχισες να χάνεις τα μαλλάκια σου. Αρχικά στο μπροστά μέρος, πίσω ακριβώς από την φράντζα σου. Μετά, και σε όλο το υπόλοιπο κεφαλάκι, πιο διακριτά στο πίσω μέρος.
      Έχουμε τρέξει σε πολλούς γιατρούς, από δερματολόγους μέχρι ψυχολόγους ("πήγα σε μάγισσες, σε χαρτορίχτρες"...) και όλα πλέον οδηγούν ότι είναι αλλεργική αντίδραση, ατοπική δερματίτιδα.
      Θα μπορούσε και χειρότερα, θα μπορούσε ας πούμε να ήταν αυτοάνοσο, το οποίο έχει κατά 99% αποκλειστεί, αν και ποτέ δεν ξέρεις. 
    Δε λένε, "μη μπλέξεις με γιατρούς και δικηγόρους...";! Άστα, αυτή την περίοδο έχεις λιώσει, φουλ στους γιατρούς. Αλλά είσαι υποδειγματική άρρωστη. Η γκρίνια σου είναι το 1/10 αυτής που θα έβγαζα εγώ. Και είναι γνωστό το πόσο ... υπομονετικός άνθρωπος είναι ο μπαμπάς!


   Πάντως, είναι πολύ αστείο: όταν δεν έχεις "τραβήξεις" βαριά κουπιά με τα παιδιά σου, ακόμη και ένα μικρό, αν και εμφανές εξωτερικά, πρόβλημα (από το οποίο δεν κινδυνεύει η ζωή του παιδιού σου) γίνεται ξαφνικά βαρύ και ασήκωτο! Ξεφυσούσαμε στην αρχή με την μαμάκα. Αθώοι γονείς που είναι οι δικοί σου... Τί να πουν άλλοι που τρέχουν ασταμάτητα. 
   Περαστικά είναι λατρεία μου, ήδη έχει αρχίσει να αποκαθίσταται το πρόβλημα και ξαναβγάζεις τριχούλες μπροστά (από όπου ξεκίνησε) και σε λίγο δεν θα φαίνεται τίποτα. Το αστείο είναι ότι όταν γεννήθηκες είχες τρίχες στο κεφάλι που ξεκινούσαν λίγο πάνω από το μέτωπο! Θυμάμαι ότι έλεγα ο γρουσούζης ότι θα φάμε όλα μας τα λεφτά σε αποτριχώσεις..!


   Ευτυχώς είσαι μεγάλος τσαμπουκάς και δεν καταλαβαίνεις τίποτα, δεν σε πτοεί τίποτα. Η ψυχολόγος που επισκεφτήκαμε (γιατί φοβηθήκαμε μην είναι από άγχος ή ζήλεια) μας είπε ότι δεν έχεις τίποτα απολύτως (από ψυχολογικής άποψης) και επιπλέον ότι έχεις μεγάλη αυτοπεποίθηση! "Έπεσα από τα σύννεφα", τί να σου πω! 
    Να ξέρεις ότι σε λατρεύω.
    
   Άντε, το κλείνω για να έρθω να σας σκεπάσω.








"...and I feel wonderful because I see
the love light in your eyes.
and the wonder of it all
is that you just don't realize how much I love you..."



 

5 σχόλια:

  1. Έτσι είναι... ότι αφορά τα παιδιά μας είναι σημαντικό, μεγάλο και μας αγχώνει. περαστικά της :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τζινα: άστα, στεφανιογραφία έκανα το καλοκαίρι και ήμουν πιο χαλαρός (εγώ, γιατί η μαμά τους...)! Το σημαντικό είναι ότι η ίδια είναι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΥΤΕ -ΜΙΑ- ΤΡΙΧΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΟΥ ΛΕΜΕ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!! ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΣΑΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΥΧΕΡΟ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΑΞΙΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ...!! ΜΠΑΒΟ ΣΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΤΕ ΤΟ ΠΟΛΟ ΤΟΥ ΓΟΝΕΑ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν ξέρω για ποιον θα έχουν μεγαλύτερη αξία αυτές οι αναρτήσεις στο μέλλον, για τα παιδιά σας ή για εσάς τους γονείς!!!!
    Όπως και να έχει περαστικά της γιατί δεν είναι και λίγο. Το κάθε τι που αφορά τα παιδιά μας είναι το πιο σημαντικό θέμα.
    Από το καλαθάκι του νηπιαγωγείου ως τον επαγγελματικό του χαρτοφύλακα και δεν αναφέρομαι καν σε θέματα υγείας, εκεί.......!!!!!
    Να είσαστε καλά και να χαίρεστε γερά και χαρούμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Thalassenia: Ούτε εγώ ξέρω για ποιον θα έχουν σημασία, εγώ πάντως γι' αυτά τις γράφω.
    Ευχαριστούμε πάντως, από υγεία ήδη επανερχόμαστε. Η αλήθεια είναι ότι είναι ΠΟΛΥ σκληρό καρύδι η άτιμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή